Haha!! Läs de här!

måndag den 24:e maj @ 23:10
Nyttan med kon!
Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev:
Kon är ett husdjur. Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö---då blir hon kolik som övergår på nåt konstigt sätt genom människomamman till hennes valpar och det gör ont. Men det bestämmer den inte själv.
När den är kolik äter man den, komage ska vara gott.
Kon har sju sidor. Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.
På den främsta sidan sitter huvudet. Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas koögon. Kons mun kallas mule. Det är nog för att den säger mu.Världens mest kända ko heter Mamma mu.
På den bakersta sidan sitter svansen. Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter kohår och har alltid samma färg som kon. Färgen på kon heter kolör (kulör).
Kon kan se ut lite som helst, som en ko eller en gris, den kan vara ett keldjur med.
Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut.Är det en mager ko kallas mjölken skummjölk. När det åskar så blir mjölken sur. Men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.
Kon har fyra ben. Dom heter koben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.
Kon har gott luktsinne. Vi kan känna lukten av den på långt håll.
Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.
Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter kofångare. Den sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.
Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.
Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Jag höll på att skratta så jag föll av stolen nästan. De sista va så kul att läsa så jag fick tårar i ögon och min pojkvän tyckte jag va knäpp som satt och skrattade som jag gjorde. :D

Hahahahaha!


Sidans länk!Kommentarer
Postat av: Emily

Om Haha!! Läs de här!

haha vilken härlig upsats!! ;)

07:31 tisdag den 25:e maj 2010
http://feel_good.skonhetsblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?
E-mail:

URL:

Kommentar:

bloglovin
Personligt

free counters
c